Nieuws uit Belgie (overgenomen artikel)

Het is toch weer gelukt een federale regering te vormen, de Vivaldi regering. Het kabinet wil vasthouden aan de kernuitstap in 2025. Maar ….daar zitten nog wel wat haken en ogen aan.

Hieronder nieuws vanuit de kerncentrale Doel.

Wat de politieke toestand betreft:

Thierry Saegeman, CEO van de Nucleaire Business Unit bij ENGIE Electrabel, gaf zijn medewerkers deze week toelichting bij de gevolgen van het regeerakkoord en we delen de video met zijn boodschap graag met jullie. Klik op deze link om de video te bekijken.

Wat de pandemie betreft:

Vandaag was er in de media sprake van een zogenaamde ‘corona-uitbraak’ in Kerncentrale Doel. Daarover willen we het volgende kwijt: in de kerncentrale van Doel zijn onder het Electrabel-personeel vandaag (16 oktober) 12 personen besmet met het coronavirus en onder de medewerkers van externe contractorfirma’s 14 personen (dus een totaal van 26 actuele besmettingen). Op een populatie van gemiddeld 1000 interne en 1000 externe medewerkers, volgen we hiermee de Belgische evolutie. Een groot aantal van de positief geteste mensen komt voort uit intern contactonderzoek en de testmogelijkheid op site. Het feit dat we deze mensen zeer snel kunnen detecteren en in quarantaine kunnen plaatsen, zorgt er mee voor dat de verdere verspreiding op de kerncentrale van Doel stopt. Electrabel doet er alles aan om van de kerncentrale een corona-vrije werkplek te maken. Zo werden er op donderdag 15 oktober opnieuw verstrengde maatregelen op onze site ingevoerd. De absolute prioriteit van Electrabel Kerncentrale Doel blijft het garanderen van de gezondheid van onze medewerkers, de nucleaire veiligheid en de bevoorradingszekerheid. Wij blijven de situatie monitoren van dag tot dag, zodat we de maatregelen indien nodig kunnen bijsturen. Aanvullende informatie vinden jullie hier: https://nuclear.engieelectrabel.be/nl/news/corona-situatie-onze-kerncentrales-onder-controle-door-striktepreventiemaatregelen