Koop je eigen CO2... en vernietig het

WISE en Greenchoice lanceren vandaag een online platform waar burgers, bedrijven en organisaties CO2-rechten kunnen kopen - en die worden dan meteen vernietigt

Meer informatie : https://wisenederland.nl/groene-stroom/wise-en-greenchoice-stoken-de-co2-handel

WISE en Greenchoice lanceren vandaag een online platform waar burgers, bedrijven en organisaties CO2-rechten kunnen kopen - en die worden dan meteen vernietigt.

 

Die 'vervuilingsruimte' kan dan niet meer door de industrie worden gebruikt om CO2 uit te blijven stoten. Met de campagne "Carbonkiller" vragen we aandacht voor het Europese emissiehandelssysteem.

We willen dat de prijs voor CO2 omhoog gaat, dat het emissieplafond naar beneden gaat en we willen dat Nederland daarin het vooortouw neemt.

 

Stuur Wiebes een mail: de prijs van CO2 moet omhoog!

De campagne Carbonkiller vraagt je niet alleen om CO2-emissierechten te kopen (en dus te vernetigen) maar wil nadrukkelijk ook de Nederlandse en Europese politiek onder druk zetten om harder te werken aan verbeteringen van het Europese handelssysteem, het ETS. Nederland kan koploper worden; door de prijs van CO2 zelfstandig te verhogen, door minder rechten uit te geven aan de industrie en door minder uitzonderingen toe te staan. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat is aan zet en jij kunt hem een duwtje geven; Wiebes, buy out the bubble!

Stoot uw bedrijf nog CO2 uit?

                             

Ja, uw bedrijf heeft al groene stroom en CO2 gecompenseerd gas (want u zit natuurlijk bij een echt groen enenergiebedrijf) Maar... er rijden nog wat bedrijfsauto's rond, de directeur en het management vliegen toch nog wel eens naar collega's in het buitenland, in de kantine wordt nog vlees geserveerd. Kortom; u doet uw best maar u heeft nog 'onvermijdbare' uitstoot. U vindt ook dat de prijs van CO2 omhoog moet, zodat het makkelijker wordt om een andere keus te maken; vegetarisch eten, de trein in plaats van het vliegtuig. Koop dan vandaag nog CO2 rechten op. Dat kan er 1 zijn, om aan te geven dat u de campagne Carbonkiller steunt. Maar u kunt ook de hoeveelheid CO2 die u met uw bedrijf (instelling, organisatie) nog uitstoot berekenen en dat aantal CO2 rechten opkopen en vernietigen.

Emissiehandelssysteem; Ingewikkeld? Valt wel mee.

                       

Het Europese emissiehandelssysteem is een super belangrijk middel om in Nederland en Europa de CO2 -uitstoot omlaag te krijgen, maar de meeste mensen vinden het maar ingewikkeld. Met als gevolg dat de politiek zwicht voor de sterke lobby van de grote vervuilers. Dat moet anders! Het klinkt ook allemaal ingewikkelder dan het is. In het filmpje op onze site wordt het helder uitgelegd.

Duurdere CO2 helpt kernenergie

               

 Wat doet WISE nu weer..?! Jullie missie is toch een wereld zonder kernenergie? Moet je dan wel pleiten voor een hogere CO2-prijs? Dat helpt kernenergie (een eenheid atoomstroom zorgt voor minder CO2 -uitstoot dan een eenheid kolenstroom) toch in het zadel? Wij willen geen kernenergie en geen kolen. Kernenergie heeft zichzelf volledig uit de markt geprijsd. We zijn er niet bang voor dat een hogere CO2-prijs de enorme achterstand van kernenergie tov. echt schone bronnen teniet doet. Dus; geen kern- of kolen, maar besparing, wind en een molen!

Zo bereikt u ons

World Information Service on Energy, WISE

Post: Postbus 59636, 1040 LC Amsterdam

Telefoon: 020 - 612 63 68

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Web: www.wisenederland.nl

Rekening: NL94 TRIO 0197 8930 90

Donaties maken ons werk mogelijk. Meer informatie over doneren